Ce este TRC? Funcționalitățile și specificațiile tehnice

Ce este TRC? Funcționalitățile și specificațiile tehnice

TRC (traction control/controlul tracțiunii) este un sistem care a fost instalat la automobilele Toyota. Acesta funcționează în strânsă legătură cu sistemul ABS. Sistemul previne patinarea roților și oferă o tracțiune rutieră fiabilă. Acesta asigură utilizarea eficientă a cuplului motoru atunci când conduceți pe drumuri cu aderență variabilă și îmbunătățește stabilitatea vehiculului pe suprafețele alunecoase.

Cum funcționează TRC

Acesta se bazează pe monitorizarea vitezei de rotație a roților. Dacă este detectată alunecarea, roțile sunt frânate selectiv. Pentru a realiza acest lucru, pompa și solenoizii unității hidraulice ABS sunt activați. În plus, acest sistem poate limita temporar cuplul motor.

Este recomandabil să dezactivați TRC (controlul tracțiunii) atunci când conduceți pe un drum noroios sau acoperit cu zăpadă, pentru a îmbunătăți capacitatea de circulație pe orice teren a vehiculului. În acest caz, se aprinde indicatorul corespunzător de pe tabloul de bord. Acesta îi reamintește conducătorului auto că sistemul a fost dezactivat.

Automobilele populare echipate cu TRC

Cauzele defecțiunilor

  • ! Deteriorarea firelor senzorilor ABS.
  • ! Instalarea anvelopelor cu diferite profiluri ale benzii de rulare pe un ax.
  • ! Întreruperea circuitului de încălzire al senzorului de oxigen.
  • ! Întreruperi multiple de aprindere în cilindri.

Comentați

Your email address will not be published. Required fields are marked *