CST: descrierea, funcționalitățile și principiul de funcționare

CST: descrierea, funcționalitățile și principiul de funcționare

CST (controlul tracțiunii și al stabilității) este un sistem de control al stabilității utilizat la automobilele Ferrari. Acesta optimizează funcționarea sistemelor antiderapare și de control al tracțiunii, ABS și sistemul de distribuție a forței de frânare. Acesta permite menținerea traseului fixat în timpul manevrelor. Sistemul îmbunătățește dinamica vehiculului când conduceți pe suprafețele alunecoase.

Cum funcționează CST

Sistemul compară direcția reală și fixată a vehiculului pentru eliminarea diferenței dintre ele. Intențiile conducătorului auto sunt evaluate de poziția volanului de direcție, a pedalelor de frânare și de accelerație și a presiunii din sistemul de frânare. Traseul real al vehiculului este detectat de senzorii care măsoară viteza de girație, accelerația laterală și longitudinală și viteza roților.

Dacă este detectată o subvirare sau o supravirare, CST activează unitatea hidraulică ABS. Aceasta din urmă frânează roțile care patinează, restabilind astfel tracțiunea și traiectoria. Dacă frânarea este insuficientă, cuplul motor poate fi, de asemenea, limitat.

Această tehnologie oferă câteva regimuri de funcționare diferite, care determină cât de mult intervine sistemul în maniabilitatea vehiculului. Aceste regimuri sunt următoarele: “Low Grip/Aderență Redusă” – pentru drumurile alunecoase; “Sport” – pentru conducerea în condiții de aderență medie și înaltă, “Race/Curse” – pentru condițiile pistelor de curse. Regimurile “CT OFF” și “CST OFF” sunt concepute pentru maximizarea performanțelor de curse ale vehiculului și, respectiv, pentru a conducerea pe suprafețele afânate.

Modelele populare Ferrari dotate cu CST

Cauzele defecțiunilor

  • Defectarea senzorului de parcare
  • Defecțiuni ale motorului, de exemplu, rateuri constante
  • Presiunea anvelopelor care diferă de cea recomandată
  • Baterie descărcată.
    Profilul dvs. este asistentul dvs. personal.

    Urmărește cheltuielile, ține jurnalul de bord, programul înlocuirilor, salvează notele și documentele