Transmisie Allshift: informații importante, tipuri, trăsături și parametri tehnici

Transmisie Allshift: informații importante, tipuri, trăsături și parametri tehnici

Allshift este o transmisie manuală automatizată, instalată pe unele mașini Mitsubishi. Poate funcționa atât în modul automat, cât și modul manual. A debutat în 2004, odată cu a 6-a generație de mașini Mitsubishi Colt.

Cum funcționează Allshift

Transmisia Allshift are la bază cutia de viteze manuală, la care au fost adăugate mecanisme de acționare electromecanice. Acestea asigură operarea automată a ansamblului ambreiajului și a mecanismului de selectare a vitezei. Mecanismele de acționare sunt controlate de către unitatea de control electronică, printr-un program specializat. Pentru a schimba o treaptă mai jos, șoferul trebuie să mute spre “-” sau spre “+” pentru a schimba o treaptă mai sus. Pentru a muta în modul automat, șoferul trebuie să mute maneta în poziția marcată cu “A”.

Caracteristicile tehnice ale transmisiilor Allshift

Cod cutie de vitezeProducătorNumăr de vitezeTracțiuneCapacitate maximă motor, LModele pe care au fost aplicate
452 AMT; 453 AMTGetrag6FWD, AWD1.3; 1.5Mitsubishi Colt

Defecțiuni frecvente ale transmisiilor Allshift

  • Din cauza erorilor de software, schimbarea vitezelor este însoțită de smucituri și vibrații. Uneori viteza marșarier nu poate fi cuplată.
  • Mecanismul de acționare al ambreiajului se defectează prematur.
  • Tamburul transmisiei se uzează rapid.
  • Periile motorului mecanismului de acționare se uzează din cauza scurgerilor de ulei în ansamblul tamburului, cum ar fi în urma unui accident rutier.

Comentați

Your email address will not be published. Required fields are marked *