Multimode manual transmission: informații importante, tipuri, trăsături și parametri tehnici

Multimode manual transmission: informații importante, tipuri, trăsături și parametri tehnici

Multimode manual transmission (MMT) este o transmisie automatizată, folosită pe unele modele Toyota. Aceasta poate opera atât în modul automat, cât și în modul manual. A debutat în 2006. Contribuie la reducerea consumului de combustibil, îmbunătățește performanța vehiculului și asigură un condus confortabil fără a fi nevoie de schimbarea constantă a vitezelor.

Cum funcționează

The Multimode manual transmission (MMT) este construită pe baza unei cutii de viteze manuale. Aceasta are un ambreiaj, cuplat și decuplat de către un motor electric. Grație acestui fapt, nu mai este nevoie de apăsarea constantă a pedalei de ambreiaj. Alte două motoare electrice sunt responsabile de operarea mecanismului de schimbare a vitezelor.

Această cutie de viteze poate să funcționeze în trei moduri: automat (E), sport (Es) și manual (M). Primul este destinat unui condus calm și confortabil. Al doilea asigură o schimbare mai rapidă și, în consecință, o dinamică mai bună. Al treilea mod permite șoferului să decidă ce viteză să acționeze și când.

În modul manual, schimbarea vitezelor se realizează cu ajutorul manetei schimbătorului de viteze. Șoferul schimbă viteza în sus și în jos prin împingerea manetei în poziția “M+” și “M-”. Unele versiuni au schimbătoare cu padele pentru o schimbarea mai rapidă a vitezelor.

Transmisii MMT populare

Cod cutie de vitezeProducătorNumăr de vitezeCapacitate maximă motor, LCuplu maxim, N·mTracțiuneÎnceput producțieModele pe care au fost aplicate
C53AToyota51.4200FWD2007Yaris XP90
C50AToyota51.6160FWD2006Corolla E150; Auris E150

Defecțiuni frecvente ale transmisiilor MMT

DefecțiuniTransmisii
Defecțiuni cauzate de erori de program.C53A
Ansamblul ambreiaj are durată scurtă de funcționare.С50А; C53A
Mecanismele de acționare electromecanice ale cutiei de viteze se defectează timpuriu.C53A; С50А

Comentați

Your email address will not be published. Required fields are marked *