Ce este EGS? Trăsături și parametri tehnici ai cutiei de viteze

Ce este EGS? Trăsături și parametri tehnici ai cutiei de viteze

EGS este o transmisie automatizată cu 6 viteze, cu mod manual, folosită la mașinile Citroën și Peugeot. Aceasta a debutat în 2007. Programul său special permite adaptarea cutiei de viteze la stilul de condus. EGS este destul de fiabilă. Defecțiunile sale frecvente le constituie smuciturile și bătăile din timpul schimbării vitezelor. De obicei, aceste probleme pot fi rezolvate prin repornirea unității de control a transmisiei.

Principiul de operare

EGS este o transmisie cu doi arbori, cu ambreiaj uscat cu o singură placă și modul de control electro-hidraulic. Există câteva setări pentru un condus sportiv, confortabil sau cu consum redus de combustibil oferite modului automat. Controlul transmisiei în modul manual este realizat cu ajutorul manetei schimbătorului de viteze sau schimbătoarelor cu padele.

Specificațiile tehnice ale EGS

Cod transmisieCuplu maxim, NmCapacitate maximă motor, lTip tracțiuneModele pe care sunt aplicate
MCP62701.6FWDPeugeot 5008; Citroën C4 Picasso; Peugeot 308; Citroën C3 Picasso; Peugeot 2008; Citroën C4; Peugeot 208; Peugeot 508; Peugeot 3008; Citroën C3

Comentariile – 2

 • @B. I.
  05.02.2024 12:41
  Membru

  Cutia robotizata EGS in continuare e un gunoi ce trebuie evitat, in special din cauza apetitului crescut pentru ambreiaje.

  • @Elena Marin
   11.03.2024 07:49
   @B. I.
   Membru

   Bună! Îți mulțumim pentru împărtășirea experienței tale. Sunt informații foarte utile pentru noi și pentru ceilalți utilizatori.

Profilul dvs. este asistentul dvs. personal.

Urmărește cheltuielile, ține jurnalul de bord, programul înlocuirilor, salvează notele și documentele