IWD: descrierea, funcționalitățile și principiul de funcționare

IWD: descrierea, funcționalitățile și principiul de funcționare

IWD (Individual-Wheel Drive/Tracțiunea individuală) este un sistem de tracțiune integrală individuală instalat la automobilele electrice. În acest sistem, fiecare roată este acționată de propriul său motor electric. Această tehnologie îmbunătățește manevrabilitatea și stabilitatea vehiculului în diferite condiții rutiere.

Principiul de funcționare

Toate semnalele sunt transmise printr-un modul Bluetooth la un microcontroler. La rândul său, controlerul activează 4 motoare cu curent continuu cu magnet permanent. Fiecare dintre ele se poate roti cu până la 1200 rot/min și acționează roata pe care este instalat. Puterea debitată la fiecare motor este reglată de un circuit special de comandă.

Un motor pas cu pas separat este utilizat de IWD pentru controlul direcției. Acesta recepționează semnalele direct prin intermediul microcontrollerului său individual.

Avantajele și dezavantajele automobilelor echipate cu IWD

Avantajele Dezavantajele 
Dacă un motor al butucului roții se defectează, restul continuă să funcționeze. Puterea lor totală este suficientă pentru ca automobilul să ajungă până la cel mai apropiat garaj sau autoservice.Bateriile necesită reîncărcare regulată după fiecare 80-160 de kilometri, în funcție de versiune.
Motoarele butucului roții sunt ușor de înlocuit.Durata lungă de încărcare a bateriei.
Greutatea redusă grație absenței arborilor grei.Prețul înalt.

Comentați

Your email address will not be published. Required fields are marked *