Reparația electrică auto

Reparația electrică auto reprezintă un set de pași, orientați spre asigurarea bunei funcționări a tuturor dispozitivelor electrice dintr-un automobil. De la funcționarea lor corectă depinde siguranța și confortul în timpul conducerii.

Unele garaje care prestează servicii de reparații electrice auto se pot adesea ocupa de reutilarea vehiculului.

Unul dintre cele mai solicitate servicii auto din acest domeniu este recondiționarea bateriilor de acumulatoare. Astfel este restabilită capacitatea originală și prelungită durata lor de viață. Lucrul constă în curățarea bornelor și desulfatarea plăcilor bateriei de acumulatoare, efectuat de obicei cu ajutorul unui dispozitiv special.

Multe garaje prestează servicii de reparații ale alternatorului. Acestea includ înlocuirea periilor, rulmenților, inelelor colectoare, redresorului, podului cu diode, înfășurărilor rotorului și statorului etc. În unele cazuri, componentele alternatorului sunt sablate.

La demaror sunt instalate noi perii de carbon, solenoizi, rulmenți și pinioni de cuplare unidirecționali; de asemenea, este înlocuită și coroana dințată a volantului. 

În plus, reparațiile electrice auto includ mentenanța sistemului de aprindere, care presupune instalarea noilor bujii, bobine de aprindere, cabluri de înaltă tensiune, module de aprindere, delcouri etc. 

O atenție deosebită ar trebui acordată asigurării unei funcționări corespunzătoare a cablurilor electrice. Dacă cablajul funcționează defectuos, ar putea fi necesară curățarea contactelor, înlocuirea cablurilor și a conectorilor deteriorați, precum și strângerea îmbinărilor cu filet.

 De obicei, modernizarea implică instalarea următoarelor dispozitive: 
  • i Sistem de alarmă. Protejează vehiculul împotriva accesului neautorizat și a furtului.
  • i Faruri cu xenon. Asigură o iluminare mai puternică și mai eficientă. Instalarea acestora presupune înlocuirea obligatorie a ansamblurilor de faruri standard, montarea balasturilor și integrarea acestora în sistemul electric al autovehiculului.
  • i Faruri de ceață. Sunt instalate în găurile prevăzute din fabrică în bara de protecție, în locul capacelor. În cazul în care constructorul de automobile nu le-a inclus în concepția constructivă, găurile trebuie tăiate.
  • i Sistem audio auto. Presupune instalarea difuzoarelor și a amplificatoarelor, precum și tragerea cablurilor. Pentru obținerea unui sunet calitativ trebuie efectuate anumite calcule, astfel încât să fie asigurată amplasarea corectă a fiecărei componente a sistemului audio.
Profilul dvs. este asistentul dvs. personal.

Urmărește cheltuielile, ține jurnalul de bord, programul înlocuirilor, salvează notele și documentele