Cum să-ți verifici automobilul înainte de călătorie

Cum să-ți verifici automobilul înainte de călătorie

Verificarea automobilului înainte de călătorie contribuie la reducerea riscului unei defecțiuni bruște pe drum și la creșterea siguranței și confortului în timpul călătoriei. Aceasta constă în evaluarea amplă și rapidă a stării principalelor sisteme ale vehiculului.

 Verificarea automobilului înainte de călătorie de obicei include următoarele servicii auto: 
  • i Verificarea nivelului lichidelor de lucru. Nivelul scăzut de ulei de motor cauzează frecarea pe uscat și defectarea principalelor elemente ale motorului. Nivelul scăzut al lichidului de răcire duce la supraîncălzirea motorului, iar nivelul insuficient al lichidului de frână mărește distanța de frânare a automobilului. Rezervorul spălătorului de parbriz gol poate reduce vizibilitatea și poate duce la un accident rutier. Nivelurile acestor lichide trebuie nu doar completate, ci și verificată starea acestora și, dacă este necesar, trebuie schimbate.
  • i Excluderea scurgerilor. Presupune inspectarea garniturilor de etanșare și a colierelor, precum și a conductelor de combustibil, de ulei și de frână.
  • i Controlul luminilor. Este interzisă utilizarea vehiculului cu faruri de fază scurtă/lungă, lumini din spate, indicatoare de direcție, lumini de frână sau lumini laterale defecte.
  • i Verificarea suspensiei și a roților. Maniabilitatea autovehiculului, mersul lin și stabilitatea în timpul manevrelor depinde de starea acestor componente. Este recomandată verificarea funcționalității arcurilor, amortizoarelor, brațelor de suspensie, bucșelor din cauciuc, bieletelor antiruliu și a altor piese. În acest scop se utilizează bancuri speciale de probă.
  • i Alinierea roților. Acționează pozitiv asupra manevrabilității autovehiculului, reduce riscul derapării în timpul virajelor și previne uzura prematură a anvelopelor.
  • i Verificarea sistemului electric al automobilului. Pornirea ușoară a motorului și funcționarea fără probleme a dispozitivelor electrice se datorează unei baterii de acumulatoare, unui demaror și unui alternator fără defecte.

Mai mult de atât, verificarea automobilului înainte de călătorie include măsurarea presiunii în pneuri și a adâncimii benzii de rulare. Acești parametri afectează aderența cu drumul, distanța de frânare, maniabilitatea și eficiența consumului de combustibil al vehiculului.

De asemenea, este necesar să analizați gradul de uzură al plăcuțelor și discurilor de frână și să verificați dacă știfturile de ghidare și pistoanele etrierului se mișcă liber. Piesele uzate trebuie înlocuite.

Profilul dvs. este asistentul dvs. personal.

Urmărește cheltuielile, ține jurnalul de bord, programul înlocuirilor, salvează notele și documentele