Reparația caroseriei auto

Scopul reparației caroseriei este de a restabili geometria, forma, rezistența și aspectul prezentabil al caroseriei. Aceasta necesită abilități și cunoștințe relevante din partea lucrătorului și adesea implică utilizarea echipamentelor speciale.

 Repararea caroseriei, în funcție de natura și gradul deteriorării, poate consta din următoarele servicii auto: 
  • i Restaurarea suprafeței acoperite cu lac și cu vopsea. Necesară dacă este prezentă coaja de portocală, bulele de aer, zgârieturile adânci, așchiile și alte defecte. Presupune șlefuirea zonei deteriorate, șpăcluirea, grunduirea și vopsirea acesteia. Pentru alegerea culorii corecte este utilizat spectrofotometrul.
  • i Îndepărtarea adânciturilor fără vopsire. Eficientă în cazul unei deformări minore fără pliuri. Se realizează prin tragere sau împingere.
  • i Aplatizarea. Utilizată în cazul unor defecte semnificative cu margini ascuțite. Lucrarea se efectuează cu ajutorul unor ciocane speciale și necesită vopsire ulterioară.
  • i Tratamentul anticoroziv. Include aplicarea unui agent de protecție pe cadrul inferior al caroseriei și în cavitățile vehiculului.
  • i Sudarea. Este recomandată în caz de coroziune, rupturi și crăpături ale componentelor metalice, când înlocuirea acestora este imposibilă.
  • i  Sudarea la cald a barelor de protecție din față și din spate. Permite restabilirea integrității pieselor și repararea elementelor de fixare.
  • i Restabilirea geometriei caroseriei. Se realizează pe o mașină specială de îndreptare a cadrului.
  • i Instalarea componentelor noi. Necesară în cazul în care recondiționarea componentelor deteriorate este imposibilă sau inutilă.

De asemenea, repararea caroseriei presupune și lustruirea abrazivă. Aceasta permite să fie îndepărtate zgârieturile minore și urmele de rosătură, precum și să fie restabilită strălucirea inițială a suprafeței acoperite cu lac și cu vopsea. Implică utilizarea pastelor cu granulație de diferite dimensiuni și a unui polizor. În timpul executării lucrului este important să alegeți o viteză potrivită a polizorului și să calculați forța aplicată, astfel încât să nu subțiați stratul de vopsea.

De obicei, reparația caroseriei constă în mai multe lucrări. De exemplu, după sudare, zona este lustruită, tratată cu agenți anticorozivi și vopsită. După îndepărtarea loviturilor este adesea necesară aplicarea unui chit pentru nivelarea suprafeței.

În cazul apariției defectelor pe suprafața acoperită cu lac și cu vopsea a autovehiculului dumneavoastră, contactați cât mai curând posibil specialiștii de la un garaj. Chiar și deteriorările minore pot duce la coroziune profundă și la diminuarea rezistenței vehiculului dumneavoastră.

Profilul dvs. este asistentul dvs. personal.

Urmărește cheltuielile, ține jurnalul de bord, programul înlocuirilor, salvează notele și documentele