Cum depozitez anvelopele de iarnă și vară?

Cum depozitez anvelopele de iarnă și vară?

Sfatul 1. Găsiți un loc potrivit

Anvelopele trebuie depozitate într-un loc uscat, curat și bine ventilat. Temperatura trebuie să fie între 10°C și 25°C. Asigurați-vă că anvelopele nu sunt expuse la razele soarelui, întrucât cele ultraviolete distrug cauciucul. Umiditatea aerului trebuie să fie între 50–60%. Dacă este mai mare, ventilați în mod regulat încăperea.

Sfatul 2. Marcați anvelopele astfel încât să le puteți monta din nou într-un mod corect

Atunci când scoateți anvelopele, marcați-le pentru a indica direcția de rotație a roții și locația pe vehicul. Acest lucru vă va ușura mult montarea ulterioară.

Sfatul 3. Curățați anvelopele înainte de a le pune la păstrare

Îndepărtați pietrele de pe banda de rulare, spălați și uscați anvelopele, după care tratați-le cu o soluție specială pentru a le proteja împotriva uscării cauciucului. Respectați cu atenție instrucțiunile produselor de îngrijire auto. Nu folosiți soluții nepotrivite – acest lucru va duce la uzarea prematură a anvelopelor.

Sfatul 4. Poziționați anvelopele corect

Dacă depozitați anvelopele fără să le scoateți de pe jante, atunci poziționați-le pe orizontală. Le puteți stivui una peste alta. Pentru a economisi spațiu, puteți agăța fiecare anvelopă separat. Dacă depozitați anvelopele fără jante, nu le poziționați pe orizontală și nici nu le atârnați, întrucât acest lucru poate înrăutăți aderența la drum și grăbi uzarea benzii de rulare. Depozitați anvelopele în poziție verticală. Cel mai bine este să folosiți drept suport o suprafață concavă semicirculară, pentru a preveni deformarea pieselor. Întoarceți câte un pic anvelopele, cel puțin o dată pe lună.

Sfatul 5. Folosiți huse de depozitare speciale

Husele vor proteja anvelopele împotriva murdăriei, umezelii și deteriorării. Folosiți doar huse destinate special pentru acest scop, întrucât în pungile sau sacii de plastic obișnuiți se poate forma condens, care va duce la deteriorarea anvelopelor. Cumpărați huse de depozitare anvelope

Sfatul 6. Protejați-vă anvelopele de îngheț

Dacă nu vă puteți depozita anvelopele într-o încăpere încălzită pe timp de iarnă, tratați-le cu o soluție protectoare specială. Astfel evitați crăparea acestora datorată temperaturilor joase.

Sfatul 7. Folosiți un serviciu de depozitare profesional

Dacă nu dispuneți de un loc potrivit pentru depozitarea anvelopelor, puteți folosi serviciile de depozitare. Înainte de a face acest lucru, citiți cu atenție contractul: acesta ar trebui să specifice temperatura, umiditatea și alte condiții de depozitare.

Comentați

Your email address will not be published. Required fields are marked *