Cum să evitați supraîncălzirea cutiei de viteze automată

Cum să evitați supraîncălzirea cutiei de viteze automată

 4 sfaturi utile simple 

 • Înlocuiți uleiul de angrenaje și filtrul în timp util. Schimbați uleiul de angrenaje și consumabilele cutiei de viteze automată în conformitate cu programul de mentenanță recomandat de către producător.
 • Utilizați doar lichidul recomandat de către producătorul de automobile.
 • Verificați vizual cutia de viteze automată la fiecare două luni. Acest lucru va ajuta la detectarea scurgerilor la timp și la menținerea presiunii lichidului la nivelul potrivit.
 • Curățați regulat schimbătorul de căldură. Curățați-l la un autoservice de fiecare dată când schimbați fluidul pentru transmisia automata.

Ce se întâmplă dacă transmisia dumneavoastră se supraîncălzește?
 1. Oxidarea fluidului.
  Uleiul oxidat de angrenaje nu mai poate oferi un nivel corespunzător de lubrifiere, antiuzură, antigripare și proprietăți antioxidante, deci nu poate proteja piesele automobilului dumneavoastră de uzură.

 2. Calamină pe piesele automobilului.
  Temperaturile ridicate cauzează formarea calaminei, care perturbă funcționarea supapelor și a solenoidelor și blochează canalele de fluid.

 3. Scurgeri de fluide.
  Elementele de cauciuc ale transmisiei se întăresc la temperaturi ridicate. Conexiunile interne slabe pot duce la defectarea pompei, scăderea presiunii fluidului în sistem și funcționarea defectuoasă a întregii unități.

 4. Corpul supapei deformate.
  Un corp de supapă deformat nu poate fi reparat și trebuie înlocuit.

Comentați

Your email address will not be published. Required fields are marked *