Cum să alegeți scaunul auto potrivit pentru copilul dumneavoastră

Cum să alegeți scaunul auto potrivit pentru copilul dumneavoastră

 Alegerea unui scaun: 7 pași 
 1. Țineți cont de vârsta și greutatea copilului dumneavoastră. Acești factori determină de ce grupă aveți nevoie. Există 5 grupe principale de scaune de siguranță pentru copii.

  • Grupa 0  Vârsta: până la 6 luni. Greutatea: până la 10 kg. Scaunul auto arată ca un cărucior cu o centură internă de siguranță. Este un scaun plat pentru nou-născuți cu poziție laterală, care este fixat folosind centurile de siguranță din spate sau conectorii Isofix.
  • Grupa 0+  Vârsta: până la 1 an. Greutatea: până la 13 kg. Acestea sunt scaune orientate spre spate, fixate cu centurile de siguranță ale automobilului sau cu conectoarele ISOFIX. Sunt concepute ca purtători adânci în formă de bol, cu o centură internă de siguranță și un mâner.
  • Grupa 1  Vârsta: 9 luni – 4 ani. Greutatea: 9–18 kg. Aceste scaune sunt utilizate atunci când copilul poate sta independent. Acestea sunt echipate cu o centură de siguranță sau un scut de impact și pot avea, de asemenea, un spătar reglabil înclinabil.
  • Grupa 2–3  Vârsta: 3–12 ani. Greutatea: 15-25 kg. Acestea sunt scaune de rapel fără centură integrală de siguranță. În schimb, centurile de siguranță ale automobilului ajută la menținerea copilului în loc. Scaunele sunt echipate cu ghidaje speciale pentru centurile de siguranță. Unii producători oferă scaune care se înclină ușor, dar cel mai adesea sunt în formă de L.
  • Grupa 3  Vârsta: 6–12 ani. Greutatea: 22–36 kg. Este vorba de perne de rapel cu cotiere pentru copii mai înalți de 135 cm. Acestea nu au spătar și sunt prevăzute cu centurile de siguranță ale automobilului, care ar trebui să fie filetate prin ghidajele speciale.
   Produsele universale sunt potrivite pentru copiii cu mai multe grupe de vârstă. Aceste locuri sunt de obicei mai accesibile.
 2. Țineți cont de înălțimea copilului.
  • Grupele 0 și 0+ – capul copilului nu trebuie să iasă peste partea superioară a scaunului.
  • Grupele 1-3 – Capul copilului poate ieși peste tetieră cel mult cu o treime. Partea superioară a centurii de siguranță nu trebuie să fie sub linia umărului copilului.
 3. Alegeți un scaun auto cu protecție laterală pentru cap și umeri. Acest lucru crește semnificativ siguranța copilului în caz de accident de impact lateral.
 4. Optați pentru un scaun ușor de întreținut. Acordați o atenție deosebită materialului pentru căptușeala scaunului și verificați dacă poate fi îndepărtat cu ușurință pentru spălare.
 5. Cumpărați huse de protecție pentru scaunele din față dacă automobilul dumneavoastră nu are deja niciuna. În caz contrar, copilul își va pune picioarele pe spatele scaunului din față și îl va murdări.
 6. Dacă scaunul are accesorii Isofix, verificați documentația produsului pentru a vă asigura că este compatibil cu marca și modelul automobilului.
 7. Alegeți produsele de la mărci cunoscute. Astfel de producători cheltuiesc o mulțime de bani pentru cercetarea în domeniul siguranței automobilului pentru copii, astfel încât produc scaune care protejează în mod eficient micii pasageri.

Comentați

Your email address will not be published. Required fields are marked *